Βίντεο- κάλεσμα για τη μέρα της έκδοσης της απόφασης της πολύχρονης και πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, ανήρτησε στο διαδίκτυο το Κίνημα Αλλαγής. Στο εν λόγω βίντεο το ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει εικόνες από συγκεντρώσεις στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με παρούσα τη Μάγδα Φύσσα, ενώ παρουσιάζει και δύο δημοσιεύματα που αναφέρουν την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης από τον πρώην βουλευτή και υπόδικο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Το βίντεο παρουσιάζει μεταξύ άλλων ακόμα και εικόνες από την ετήσια πορεία που πραγματοποιείται στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου «Killah P» Φύσσα και στο τέλος καταλήγει καλώντας στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως «στις 7 Οκτώβρη υψώνουμε τη φωνή μας για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

Μάλιστα η νεολαία του κόμματος έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα μέσω επιστολής προς τις νεολαίες των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 για κοινή παρουσία, τη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Εφετείο Αθηνών, «δίπλα στην οικογένεια του Παύλου, σε ένα προσκλητήριο που δεν μπορεί να λείπει κανένας δημοκρατικός πολίτης».

Στην ανακοίνωσή της η νεολαία του κόμματος υπογραμμίζει πως «την ημέρα αυτή, η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα ανακοινώσει την απόφαση της αξιολογώντας τα πραγματικά περιστατικά, το αποδεικτικό υλικό και εφαρμόζοντας τους νόμους. Είναι άλλωστε το ελάχιστο ηθικό χρέος του κράτους δικαίου απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ωστόσο, παρά τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά που υψώνει το ΚΙΝΑΛ, παραμένει αξέχαστη η δήλωση του βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε αποκαλέσει το νεοναζιστικό μόρφωμα «αυθεντικό κίνημα», εγείροντας πλήθος αντιδράσεων, χωρίς ουδέποτε η ηγεσία να καταδικάσει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε το κόμμα, ούτε η νεολαία συμμετείχε στις συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι με διακριτή παρουσία.