του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μετά από εκείνο το εξώφυλλο των ΝΕΩΝ στις αρχές Μαΐου με τα… καπνοτόπια και το «ξύλο» που έπεσε στο Συγκρότημα λόγω αντιδράσεων (από τράπεζες πρωτίστως αλλά και από στελέχη ή άλλους εργαζόμενους μέσα στον ΔΟΛ), τα ΜΜΕ του ομίλου το έκοψαν μαχαίρι. Σταμάτησαν να μιλούν για Ιβάν Σαββίδη και διαπλοκή. Ούτε λέξη όμως.

Ακόμα και όταν ο Σαββίδης εξαγόρασε το 20% του Mega από τον Μπόμπολα και ξεσηκώθηκαν οι πάντες στηλιτεύοντας την… καραμπινάτη διαπλοκή, τα ΝΕΑ και το Βήμα FM έκαναν πως κοίταζαν αλλού. Τσιμουδιά. Το ρεπορτάζ μετέδωσαν ξερά και αυτό μόνο.

Βλέπετε, υπήρχε περίπτωση να τους αγόραζε ο Σαββίδης και έβγαζαν το σκασμό.

Δεν θα το θεωρούσα και τόσο αρνητικό (το ψωμί τους έπαιζαν οι άνθρωποι) αν δεν έσπευδαν τώρα, αμέσως μετά την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να αρχίσουν και πάλι να επιτίθενται στον Σαββίδη. Και να καταγγέλλουν τη διαπλοκή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να πουλούν μαγκιά στον αέρα του Βήμα FM. Ετσι όμως είναι τζάμπα μάγκες…

Και κάτι τελευταίο: δεν μπορείς να θεωρείς διαπλοκή μόνο τον εναγκαλισμό Τσίπρα-Σαββίδη και να μην θεωρείς το ίδιο και τον εναγκαλισμό Μητσοτάκη-Μαρινάκη. Ή και τα δύο ή κανένα. Όχι μόνο όποιο μας συμφέρει. Ας είμαστε λίγο σοβαροί επιτέλους.