Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο – σκούπα της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στα επεισόδια αστυνομικής βίας των τελευταίων εβδομάδων, κατηγορώντας για βασανιστήρια εις βάρος πολιτών την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας.

«Αν αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων;  Είχαμε καταγγελίες για ουρλιαχτά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. έχουμε βασανιστήρια στην Ελλάδα. Τα όσα δημοσιεύθηκαν με τη στενή έννοια του όρου συνιστούν βασανιστήρια. Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για να προσεγγίσει ακροδεξιά ακροατήρια. Δεν μπορεί να υπάρξουν οι όροι για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Ο Μ. Βορίδης επιτέθηκε στον Δ. Τζανακόπουλο, λέγοντας ότι ο τρόπος που τοποθετήθηκε είναι «αποκαλυπτικός» για τα όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε σοβαροί; Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν να υπάρχει κοινοβουλευτικό κόμμα που υποστηρίζει αυτά τα πράγματα επειδή υπήρξαν – αν υπήρχαν έκνομα περιστατικά. Εσείς λέτε ότι γι αυτά τα περιστατικά δεν προσέρχεστε στον διάλογο για να οικοδομηθεί στρατηγική ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Είστε για μια ακόμα φορά αποκαλυπτικός για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΛΑΣ ελέγχεται σε 3 επίπεδα: δικαστικό – εσωτερικών υποθέσεων – συνήγορος πολίτη. Προφανώς δεν έχετε διαβιβάσει τις ανακοινώσεις. Για ότι αποδίδεται ως μη νόμιμη ενέργεια έχουν διαταχθεί έρευνες και στα 3 επίπεδα. Επίσης δεν έχετε διαβάσει την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα ουρλιαχτά που λέει ότι υπήρξε ψυχιατρικό περιστατικός καθώς δεν είχε προσαχθέντες στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Τώρα εσείς σπεύσατε να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη άποψη. Εγώ προτού δω ολοκληρωμένο φάκελο προτιμώ να μην τοποθετούμαι. Γιατί όταν το κάνω φανερώνω την πολιτική μου θέση. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι κάθε έκνομη ενέργεια θα ελέγχεται. Εσείς πήρατε θέση ότι είναι παράνομη πριν καν ελεγχθεί. Για να ξέρουμε με ποιους συμπαρατάσσεστε a priori».

Επίθεση στον Δ. Τζανακόπουλο εξαπέλυσε και ο Κ. Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υπερασπίτηκε την αστυνομία, κατήγγειλε τη βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «φτάνει πια με τους μπαχαλάκηδες και τους άπλυτους». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονή με την αστυνομία.

«Κύριε Τζανακόπουλε αυτά στα σοβιέτ όχι εδώ. Αν το κάναμε εμείς στον πρόεδρό σας θα μας λέγατε φασίστες. Έλα τώρα show κάνεις… Είπατε για βασανιστήρια, σιγά μην κάνουμε εδώ και φάλαγγες και τιμωρίες τύπου SS.  Στις Πρέσπες τι κάνατε εσείς; Δεν έδειραν εκεί κόσμο τα ΜΑΤ, δεν έσπασαν κεφάλια; Αλλά τότε η βία ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν καλή. Ήταν ωραία βία. Φτάνει πια με τους μπαχαλάκηδες και τους άπλυτους, γιατί περί άπλυτων πρόκειται. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχετε εμμονή με την αστυνομία».