Η πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θύματος είχαν ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα όπως αυτή εκδόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δηλαδή για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι έξι πρόσωπα: οι δύο φυσικοί αυτουργοί, ο καταστηματάρχης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης, και τέσσερις αστυνομικοί.

Η πρόταση του εισαγγελέα που υιοθετήθηκε και από το δικαστικό συμβούλιο, διατηρεί το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο έναντι των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αμνηστία διεξάγει, από τον Νοέμβριο του 2018, παγκόσμια εκστρατεία με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Σε αυτό το πλαίσιο αύριο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου 13:00 στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων για να κοινοποιηθούν οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο αλλά και να μεταφερθούν ανησυχίες για τη σοβαρή καθυστέρηση της δικαστικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνέντευξη Τύπου εδώ.

15 μήνες χωρίς εκείνη – Η Zackie ζητά δικαιοσύνη