X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Βούτσης: Αυτό είναι το δραματικό τοπίο, που ξεκινάει από τον Δομοκό και φτάνει στο ΑΠΘ

Παρέμβαση στη Βουλή υπέρ του δίκαιου αιτήματος του Δημητρη Κουφοντίνα, έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Τι ζητάει; Να εφαρμοστεί ο νόμος της ΝΔ, που εσείς και όχι εμείς, ψηφίσατε. Ο νόμος είναι σαφής, εφόσον αρθεί το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές ο κρατούμενος επιστρέφει στη φυλακή από την οποία είχε μεταταχθεί» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποφυλάκιση του καταδικασμένου για το ναρκόπλοιο Νοοr 1, Γιαννουσάκη: «Πριν 2 βδομάδες αφέθηκε ελεύθερος μετά από 7 χρόνια, χωρίς δημόσιες διαμαρτυρίες, καταδικασμένος για 2,1 εκατ τόνους ηρωίνης, για την γνωστή υπόθεση του Noor 1. Αφέθηκε ελεύθερος. Σκεφτείτε πόσους θανάτους έχει επιφέρει η πράξη του καταδικασθέντος. Κι όμως κατά το ισχύον δικαιακό μας σύστημα αφέθηκε ελεύθερος».
George Vitsaras / SOOC
|

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  «στήνει ένα ιδιότυπο αστυνομικό κράτος μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αξιοποιώντας απολύτως την περιστολή του δημόσιου χώρου, την αδυναμία του κόσμου να συζητήσει δημόσια, να παρέμβει, να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει δικαιώματα».

Πρόσθεσε ότι «το κάνετε συνειδητά. Το κάνετε επί μήνες φέρνοντας συνεχώς νομοσχέδια τα οποία κατατείνουν στο να υπάρξει τυπικά ή άτυπα, ομολογημένα ή ανομολόγητα, αστυνομικό κράτος στη χώρας μας. Αστυνομία παντού και μία αντίληψη άνευ προηγουμένου, αυταρχισμού και καταστολής.Χθες αυτά που συνέβησαν στο ΑΠΘ ήταν πολύ ενδεικτικά. Διμοιρίες ολόκληρες εναντίον φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις κλειστές σχολές, για τη δυνατότητα να μπορούν να συνέρχονται για το δικαίωμα να πουν τις απόψεις τους. Και έκαναν αυτές τις πράξεις για τις οποίες μέσω φωτογραφικού υλικού η ελληνική κοινωνία πραγματικά ανατρίχιασε.Τις τελευταίες 4 ημέρες 200 άνθρωποι έχουν προσαχθεί με αφορμή τρεις συγκεντρώσεις που είτε έριχναν τρικάκια, είτε φώναζαν συνθήματα, χωρίς να κάνουν οτιδήποτε άλλο»

«Πού ζούμε; Έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα; Εγώ που είμαι παλιότερος δε το θυμάμαι. Απαράδεκτο απολύτως» αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ενώ σχετικά με το δίκαιο α’ίτημα του απεργού πείνας ανέφερε:

Και είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ και στο ζήτημα που αναφέρθηκαν και άλλοι συνάδελφοι και στο οποίο κωφεύετε επί μέρες τώρα. Υπάρχουν ανακοινώσεις, παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜΕΡΑ25, του ΚΚΕ για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.Μία υπόθεση η οποία οδηγείται σε δραματική εξέλιξη για τη ζωή του κρατουμένου, καταδικασθέντος για εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας.

Με την διάθεση που εκδηλώνετε δια της σιωπής και της μη λήψης μέτρων για να υπάρξει μια εμβληματική, εκδικητικού τύπου πράξη, στο πρόσωπο του συγκεκριμένου κρατουμένου

Τι ζητάει; Να εφαρμοστεί ο νόμος της ΝΔ, που εσείς και όχι εμείς, ψηφίσατε. Ο νόμος είναι σαφής, εφόσον αρθεί το καθεστώς στις αγροτικές φυλακές ο κρατούμενος επιστρέφει στη φυλακή από την οποία είχε μεταταχθεί. Αυτό το απλούστατο αίτημα, για το οποίο έχουν ήδη τοποθετηθεί διεθνείς παράγοντες, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Κώστας Γαβράς και δεκάδες άλλοι. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνετε

Και τι απαντήσατε στα ερωτήματα που σας έθεσε ο Συνήγορος του Πολίτη; Επιφυλαχθήκατε να απαντήσετε. Απαράδεκτο, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ανεξάρτητες αρχές κατά το δοκούν

Το Δικαιακό μας σύστημα είναι προοδευτικό. Πριν 2 βδομάδες αφέθηκε ελεύθερος μετά από 7 χρόνια, χωρίς δημόσιες διαμαρτυρίες, καταδικασμένος για 2,1 εκατ τόνους ηρωίνης, για την γνωστή υπόθεση του Noor 1.  Αφέθηκε ελεύθερος. Σκεφτείτε πόσους θανάτους έχει επιφέρει η πράξη του καταδικασθέντος. Κι όμως κατά το ισχύον δικαιακό μας σύστημα αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αίτημα αφορά την εφαρμογή του νόμου. Τίποτε άλλο. Και φυσικά σημειώνω την σύντομη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν δεν είχε τις αντιλήψεις που έχει, θα ήταν η τελευταία από την οποία θα ζητούσε κανείς μία δήλωση για το θέμα. Και απάντησε ότι ο νόμος ισχύει για όλους τους Έλληνες.

Αυτό είναι το δραματικό τοπίο, που ξεκινάει από το Δομοκό και φτάνει στο ΑΠΘ. Ένα τσιγάρο δρόμος.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις