Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Κυριακή δύο επιπλέον συνοικίες, που μέχρι πρότινος ήλεγχαν οι αντάρτες, μετά την ανάκτηση το Σάββατο, της μεγαλύτερης συνοικίας του ανατολικού τομέα στο Χαλέπι.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο του Τζαμπάλ Μπαντρό, κατόπιν του Μπααντίν», δύο συνοικιών που γειτνιάζουν με το Μασάκεν Χανάνο, το οποίο ανακατέλαβαν χθες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Reuters, μεταδίδουν ότι ο στρατός του προέδρου Άσαντ και οι συμμαχικές δυνάμεις προελαύνουν και σε άλλες ανατολικές συνοικίες, όπως το Χολοκ, το Μπουστάν, η Μπάσα, η Χαϊνταρίγια και η Σαχούρ.

«Η ταχεία πρόοδος που καταγράφει ο συριακός στρατός οφείλεται στην στρατηγική επίθεσης που ακολουθεί στο ανατολικό Χαλέπι, εναντίον πολλών μετώπων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει τις δυνάμεις των ανταρτών» εξήγησε ο Ραχμάν.

Συνολικά, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακαταλάβει τρεις συνοικίες σε διάστημα 24 ωρών, την 13η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου, με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου του ανταρτοκρατούμενου τομέα του Χαλεπιού.

ΠΗΓΗ: Reuters