«Να βγάλουμε τη δεξιά από την κρυψώνα της» το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματός του με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως στόχος του κόμματος είναι «να βγάλουμε τη δεξιά από την κρυψώνα της». Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και ικανό να ενταχθεί στις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και επέμεινε στην τέλεση προγραμματικής αντιπαράθεσης και ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να έρθει και τέταρτο μνημόνιο, δήλωσε πως «το ποιοι υπονόμευσαν τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον σαφές».
George Vitsaras / SOOC
|

Ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News24/7» δήλωσε πως τη Δευτέρα «παρουσιάσαμε τις βασικές αρχές ενός συνολικού ολοκληρωμένου προγράμματος, το οποίο είναι τεκμηριωμένο, κοστολογημένο και εντάσσεται στις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει πλέον η χώρα μας μετά τις επιτυχίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα στον δημοσιονομικό χώρο». Τόνισε πως  οι εκλογές της 7ης Ιουλίου «είναι πάρα πολύ κρίσιμες, είναι οι πρώτες εθνικές εκλογές μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και θα καθορίσουν την πορεία που θα έχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Όσον αφορά την προγραμματική πολιτική που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε πως «παρατηρείται μια τακτική από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλα τα στελέχη της και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνίσταται σε κινήσεις αποπροσανατολισμού, επικοινωνιακά παιχνίδια, που δεν έχουν σχέση με την ουσία, και αποφυγή κάθε αντιπαράθεσης επί των πολιτικών προγραμμάτων και επί των βασικών διακυβευμάτων της χώρας».

Υπογράμμισε πως «θέλουμε να σπάσουμε αυτήν την προγραμματική σιωπή από την πλευρά της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε». Δήλωσε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίτευξη προγραμματικής αντιπαράθεσης και ντιμπέιτ μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποκρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα από τους Έλληνες πολίτες. «Δεν πρέπει να υπάρχουν κρυφές ατζέντες για την περίοδο μετά τις εκλογές. Σε ζητήματα όπως είναι η δημόσια διοίκηση και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ή το πρόγραμμα προσλήψεων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης, υπάρχει από τη ΝΔ μια κρυφή ατζέντα που μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Καμίνη, σύμφωνα με τις οποίες δεν απέκλεισε ο ενδεχόμενο να έρθει και τέταρτο μνημόνιο, δήλωσε πως «το ποιοι υπονόμευσαν τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πλέον σαφές σε όλες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν την εθνική οικονομία και έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις εκτός της ΝΔ και στελέχη του ΚΙΝΑΛ να προλειάνουν το έδαφος για όσα αναμένεται να συμβούν εάν η χώρα γυρίσει πίσω».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις