X
Πατήστε εδώ για να γίνεται συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Χαρτοπόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ για τις κατηγορίες Μαρινάκη

Συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι του ζήτησε να τοποθετήσει δικούς της διευθυντές στον ΔΟΛ, αλλά και να δανείσει 26,3 εκατομμύρια στον Χ. Καλογρίτσα για τηλεοπτική άδεια. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει πραγματικό αρχηγό της ΝΔ τον Β. Μαρινάκη και «μπροστινό» του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Πειραιώς υποστηρίζει πως έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση «μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης βρήκαν κυβέρνηση και ΝΔ, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Β. Μαρινάκης. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησαν να δανείσει στον Καλογρίτσα 26,3 εκατομμύρια ευρώ ώστε να πληρώσει την πρώτη δόση. Δήλωσε ότι οι σχέσεις του με την κυβέρνηση ήταν καλές μέχρι το 2016, αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να τοποθετήσει στα ΜΜΕ του ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και έκτοτε τον κατηγορούν για στήριξη στον Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τα όσα είπε ο Β. Μαρινάκης σχετικά με τον Καλογρίτσα και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διορίσει διευθυντές της αρεσκείας του στον ΔΟΛ.

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου.  Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;».

Το Μαξίμου απάντησε στις κατηγορίες του Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας πως ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ αποφάσισε να βγει μπροστά, διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα στημένα. Επισημαίνουν πως ο Μαρινάκης έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ.

Στη συνέχεια κύκλοι της ΝΔ σχολίασαν την ανακοίνωση του Μαξίμου, τονίζοντας ότι πλέον αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επισημαίνουν ότι η σιωπή των Παππά και Τσίπρα αποδεικνύει την ενοχή τους

«Το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Το Μαξίμου επανήλθε με νέα ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο μπροστινός του Β. Μαρινάκη, όπως και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. «Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές. Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις