Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση νοιάζεται πρωτίστως για την πολιτική της επιβίωση

«Η στάση της κυβέρνησης στην τροπολογία δείχνει ότι πρωτίστως νοιάζεται για την πολική της επιβίωση ξεχνώντας τις διακηρύξεις της για υπεράσπιση των φτωχότερων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

«Για να πετύχουν το σκοπό τους παραβίασαν τον κανονισμό της Βουλής, παραβίασαν το Σύνταγμα και έφεραν μια τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τροπολογία που ψήφισε χθες η Κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή προβλέπει την απαλλαγή επενδυτών από πρόστιμα για λαθρεμπόριο, υπό προϋποθέσεις.

Επί της ουσίας αφορά στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων Σαββίδη, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κ. Σαββίδης ουσιαστικά επιδοτείται με 38 εκατομμύρια ευρώ γιατί τόσα ήταν τα πρόστιμα μαζί με τις προσαυξήσεις που διαγράφονται από την ΣΕΚΑΠ.

Σύμφωνα με τον Κεγκέρογλου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία γίνονται και άλλα deal από την κυβέρνηση που έχουν να κάνουν με τον χώρο του τύπου.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις