Στη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη, ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίες μετά τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει για έξι εβδομάδες, ενώ οι γειτονικές Πολιτείες έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού και την αποφυγή ενός δεύτερου κύματος.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Ένα παράδειγμα, είναι η Πολιτεία της Βικτόρια η οποία προχώρησε στη λήψη «μέτρων προσωπικής απομόνωσης» για τον πληθυσμό των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της Μελβούρνης.

Η Βικτόρια ανέφερε χθες 134 νέα περιστατικά, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό-ρεκόρ των κρουσμάτων που είχε καταγραφεί προχθές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν τοποθετήσει σημεία ελέγχου για την επιβολή των μέτρων, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της πόλης τονίζοντας ότι «αυτό που περνάτε, αυτή η θυσία, δεν είναι μόνο για εσάς και τις οικογένειες σας αλλά και για ολόκληρη την Αυστραλία», όπως αναμεταδίδει το BBC.

H ανακοίνωση του lockdown έγινε την Τρίτη, καθώς σημειώθηκαν 191 νέα κρούσματα κορονοϊού στην πολιτεία της Βικτόρια  μεγαλύτερη ημερήσια απόδοση από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Τα ημερήσια κρούσματα την Τετάρτη μειώθηκαν στα 134, παραμένοντας ωστόσο πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας.