Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, περισσότεροι από 10.400 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 252.000 κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του  Αljazeera, η Ιταλία «προσπέρασε» την Κίνα στη μαύρη λίστα των θυμάτων του ιού.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Ιταλία έχει 3.405 θύματα και περισσότερα από 41.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα νεκροταφεία στην περιφέρεια της Λομβαρδίας έχουν ανακοινώσει ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλα πτώματα, με αποτέλεσμα οι νεκροί να φορτώνονται σε στρατιωτικά φορτηγά προκειμένου να ταφούν ομαδικά. Στην Κίνα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3.245 άνθρωποι, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 80.000.

Ωστόσο, την Πέμπτη η Κίνα ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κάποιο νέο κρούσμα, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Το Ιράν μετρά πλέον 1.433 νεκρούς και τουλάχιστον 19.644 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ακολουθεί η Ισπανία, όπου είναι αλματώδης η αύξηση των νεκρών και των νέων κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη έως την Πέμπτη κατεγράφησαν 209 θάνατοι και σημειώθηκαν περισσότερα από 3.400 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. «Οι χειρότερες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.