Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας Χριστιανικά Σωματεία, θεoλόγοι και ιερωμένοι κατά των «Νέων Θρησκευτικών», με αίτημα να μην προχωρήσει καμία αλλαγή στο μάθημα.
 
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία, τα «Νέα Θρησκευτικά» έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθόδοξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.

«Αποσύρεται ευθύς τα βιβλία της ντροπής» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ το παρόν έδωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και η βουλεύτρια Ελένη Ζαρούλια.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν την Υπερμάχο, ενώ ακούστηκαν και κάποια συνθήματα κατά των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία της.