Η κ. Χριστοδουλοπούλου μίλησε  στον “ΣΚΑΙ”, και ανέφερε πωςυπάρχει εξήγηση καθώς η Ουγγαρία ετοιμάζει ένα τείχος στα σύνορα της με τη Σερβία, προκειμένου να αποκόψει τις ροές μεταναστών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, όπως είπε, οι μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν πριν την ολοκλήρωσή του, η οποία υπολογίζεται στα τέλη Αυγούστου. 
 
Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Κω όπου τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία, έχουν επιβιβαστεί έως τώρα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είπε ότι η λύση είναι προσωρινή, προκείμενου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.
 
Σημείωσε μάλιστα, πως η τοπική αυτοδιοίκηση σαμπόταρε κάθε λύση που βρισκόταν, όπως για παράδειγμα με το ξενοδοχείο. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα αναζητηθεί οριστική λύση, όπως γίνεται σε όλα τα νησιά. 
 
Εν τω μεταξύ, συνολικά τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Να αναφέρουμε πως στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας είναι η αρμόδια για τους ξένους πολίτες υπηρεσία του υπουργείου Ασφαλείας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, εξαιτίας της αυξημένης ροής μεταναστών στη χώρα, αλλά και λόγω των πληροφοριών για πιθανές επιθέσεις κατά κέντρου για τη φιλοξενία παράτυπων μεταναστών.