Η συμμετοχή τούρκικου συγκροτήματος χορών στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα, υπό την αιγίδα του Δήμου, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Αϊβατίδη, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Νικολούζου, των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Κέρκυρας, αλλά και των Τούρκων καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε αυτό, γιατί, όπως σημείωσε, «προέβησαν σε πράξεις μειωτικές και προκλητικές για το ελληνικό κράτος».


 

«Μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν»


«Ήρθε ένα χορευτικό συγκρότημα, όπως όλα τα συγκροτήματα που έρχονται, είτε παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζουν φλάουτο και κουβαλούσαν τη σημαία τους», εξήγησε ο Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Enimerosi Kerkira. «Ποιά είναι η προσβολή» σε αυτό αναρωτήθηκε, εξηγώντας ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα.

«Εμείς αγαπάμε την πατρίδα το έχουμε δείξει και όποτε μπορούμε θα το δείχνουμε. Να υπηρετούμε την πατρίδα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα να γεμίζει η καρδιά μας με αγάπη για όλους τους λαούς του κόσμου, έτσι μπορεί να πάει η ανθρωπότητα μπροστά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το μίσος, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αυτού του είδους ο εθνικισμός» δεν τον ενδιαφέρει.