Όχι, δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ακροδεξιό παραλήρημα σε κάποιο παρακμιακό έντυπο ή ιστοσελίδα, αλλά για …επίσημη τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην Βουλή!

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του περίφημου πολυνομοσχεδίου για τα “προααπαιτούμενα” της Τρόϊκα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νεοναζιστικού μορφώματος, Δημήτρης Κουκούτσης, αναφέρθηκε με ανατριχιαστικό τρόπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τις …διακοπές του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Δ.Κουκούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές  από την εποχή του Ε.Βενιζέλου με το ιδιώνυμο, ότι χρειάζεται μόνιμο μαύρισμα σε νησιά για την Αριστερά»!

Ο εν λόγω νεοναζιστής – βουλευτής δεν παρέλειψε να …ολοκληρώσει την τοποθέτηση του και με άλλες αντικομμουνιστικές αναφορές μιλώντας για «μαρξιστικά κομματόσκυλα στον κρατικό μηχανισμό» και για «μαζανθρώπους σπουδαγμένους αλλά όχι καλλιεργημένους» που υπονομεύουν τον «ιδανικό πρότυπο ζωής, τον εθνικιστικό τρόπο ζωής».

*Ιδιώνυμο: Νομοθετική ρύθμιση του 1929 που εισηγήθηκε η κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία αποτελούσε αυτοδίκαια αδίκημα η αποδοχή κομμουνιστικών ιδεών. Με βάση αυτή την ρύθμιση πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες φυλακίσεις, εξορίες, συλλήψεις αριστερών ιδίως από την δικτατορία του Ι.Μεταξά.