Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να αναλάβουν το πότισμα των δέντρων που φυτέυει ο Δήμος Αθηναίων, την ίδια ώρα που η δεντροφύτευση του πρασίνου του «Μεγάλου Περίπατου» προχωράει, ωστόσο δεν προβλέπεται το πότισμά του.

Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, «Υιοθέτησε ένα Δέντρο», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε τη Πόλη σου» στα πλαίσια του οποίου ιδιωτικές εταιρείες, ιδρύματα και ιδιώτες, καλούνται να καλλωπίσουν ή να βελτιώσουν σημεία της Αθήνας. Έργο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν και ο πολυσχολιασμένος χριστουγεννιάτικος φωτισμός.

Οι πολίτες που θα συμμετέχουν οικειοθελώς στο πρόγραμμα του Δήμου, θα πρέπει να ποτίζουν το δέντρο το οποίο έχουν αναλάβει, ενώ παράλληλα η δημοτική αρχή έφτιαξε και αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία θα υπενθυμίζει στον πολίτη την «υποχρέωσή» του.

Πέραν του χαρακτήρα που θέλει να προωθήσει ο Δήμος, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για τη πόλη τους, έτσι λοιπόν θα πρέπει να αναλαμβάνουν και μερίδιο των υποχρεώσεων διατήρησής της, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μετακύλιση των αρμοδιοτήτων του Δήμου στους πολίτες. Μάλιστα στην ανακοίνωση του ο Δήμος δέχεται τις ελλείψεις του, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο εξαιτίας της έλλειψης μέσω ποτίσματος, χάνει από 10% έως 40% των νεοφυτεμένων δέντρων κάθε χρόνο.

(UPD) Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε πιλοτικά το 2019, ωστόσο τώρα τίθεται σε πλήρη ανάπτυξη.