Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο Σ. Πέτσας αναφέρθηκε στο διαφαινόμενο άνοιγμα των χώρων εστίασης στις 25 Μαΐου, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θα «μπουν μέσα», αλλά η κυβέρνηση πρόκειται να τους στηρίξει, χωρίς να αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο στήριξης και κάνοντας γενικά και αόριστα λόγο για τα πλάνα της κυβέρνησης σε σχέση με τον τουρισμό.

«Οι επαγγελματίες που σκέφτονται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου έχουν τον φόβο ότι εάν προσλάβουν εργαζόμενους, κάνουν την ανακαίνιση που είχαν σχεδιάσει ή οποιοδήποτε άλλο έξοδο συνδέεται με τη λειτουργία της επιχείρησής τους, θα “μπούνε μέσα”. Θα δουν, όμως, ότι με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε δεν θα συμβεί αυτό. Επομένως, αυτό που κάνουμε είναι να στηρίξουμε τον χώρο αυτόν για ένα ικανό διάστημα, μέχρι να επανέλθει ο τζίρος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Όταν έχεις μια οικονομία σαν την ελληνική, που τα άμεσα έσοδά της από τον Τουρισμό είναι περίπου 19 δισεκατομμύρια ευρώ, καταλαβαίνει κανείς ότι όταν στο πεντάμηνο έχεις έσοδα κάτω από το 1 δισεκατομμύριο, πραγματικά είσαι στο μηδέν. Αισιοδοξούμε τώρα, με τα στοιχεία που φαίνεται να υπάρχουν στο υγειονομικό πεδίο, αλλά και με το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε, ότι θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τον Τουρισμό. Επομένως, ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία σε σχέση με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όλοι, κυβέρνηση, εργοδότες, εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού».

Κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία, παρέπεμψε σε δήλωση του Πρωθυπουργού λέγοντας πως, «θα ανοίξουν όταν θα έχουμε καθοδική πορεία της πανδημίας», εξηγώντας ότι, θα  υπάρχουν στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα θα ληφθούν αποφάσεις.