«Βρήκαν τώρα την ευκαιρία, από τι πράγμα κύριε Πορτοσάλτε; Από μία λανθασμένη συνέντευξη τύπου. Συμφωνούμε, ήταν λάθος. Αν θέλετε να σας πω τη γνώμη μου δεν έπρεπε να πει ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος ο κύριος Λιγνάδης, είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το αποφασίσει. Ούτε ότι εξαπατήθηκε. Όμως προφανώς ευρισκομένη σε πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπε και μία κουβέντα παραπάνω. Με συγχωρείται, αν ένας υπουργός πρέπει να φεύγει αν λέει μια κουβέντα παραπάνω, ο πρώτος που πρέπει να έχει φύγει είμαι εγώ. Ο πρώτος αμαρτωλός σε αυτό είμαι εγώ» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μη διστάζοντας να υπερασπιστεί την παραμονή της υπουργού βάζοντας μπροστά τον εαυτό του.

Αφού υπουργός και δημοσιογράφος συμφώνησαν πως συμφωνούν πως η διαφωνία τους για τη στάση της Λ. Μενδώνη έγκειται μόνο στην στάση που τήρησε κατά τη συνέντευξη Τύπου «για τις δύο εκφράσεις της, και όχι γιατί επέλεξε τον Δ. Λιγνάδη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος εκεί στο Εθνικό Θέατρο», όπως ανέφερε ο Α. Πορτοσάλτε, ο Αδ. Γεωργιάδης τον κάλεσε «επειδή συμφωνούμε ως προς τη συνέντευξη, πάμε τώρα για το αν έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το θέμα Λιγνάδη η κυρία Μενδώνη».

«Ένα λεπτό. Να το εξηγήσω λίγο στους ακροατές σας για να καταλάβετε το μέγεθος της υποκρισίας που ακούμε όλες αυτές τις μέρες γιατί θα τρελαθώ. Και εγώ ξέρετε είμαι άνθρωπος ψύχραιμος γενικώς, μέχρι την ώρα που τρελαίνομαι. Λοιπόν, γιατί μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κατηγορεί την κυρία Μενδώνη; Γιατί λέει αποφάσισε να τοποθετήσει τον Λιγνάδη με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό, αυτή δεν είναι η κατηγορία; Μα ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό με απευθείας ανάθεση έκανε» τόνισε, απαντώντας στο γεγονός πως όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία υπήρχε ήδη προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τη θέση, θέτοντας το ερώτημα «ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ήταν απολύτως φωτογραφική, για να διορίσει τον δικό του άνθρωπο φεύγοντας, γιατί ήξερε ότι φεύγει, έτσι δεν είναι;».

«Επίσης να προσθέσουμε ότι όταν αναζητείται άνθρωπος για θέση σε έναν οργανισμό του κράτους ή σε μια εταιρεία του κράτους δεν ψάχνουμε το βρακί του; Έτσι δεν είναι, πρέπει να το πούμε αυτό» ήταν η επόμενη πάσα του δημοσιογράφου, με τον υπουργό να μη χάνει την ευκαιρία να διαχωρίσει τη θέση ακόμα και από ενδεχόμενες μελλοντικές αποκαλύψεις για οποιονδήποτε έχει βρεθεί επί των ημερών του σε θέσεις ευθύνης, τονίζοντας πως «εγώ έχω διορίσει σε διάφορους οργανισμούς πρόσωπα, εάν αύριο αυτά κατηγορηθούν για οποιοδήποτε θέμα, έχω ευθύνη για το διορισμό τους, ή για το αν τους κρατήσω αφού κατηγορηθούν». «Για το δεύτερο προφανώς» έσπευσε με τη σειρά του να του απαντήσει ο Α. Πορτοσάλτε.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, αφού επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και αυτός με απευθείας ανάθεση καλλιτεχνικό διευθυντή για το Εθνικό Θέατρο και βάζοντας και πάλι το ερώτημα «και ποιος σας λέει κύριε Χατζηνικολάου ότι ο τρόπος που έκαναν τον διαγωνισμό δεν ήταν φωτογραφικός για να βάλουν έναν δικό τους», μετά από επιμονή του δημοσιογράφου, φρόντισε να προχωρήσει ακόμα πιο ξεκάθαρα στη στοχοποίηση των συνδικαλιστικών ενώσεων, και κυρίως του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που ζητούν την παραίτηση της υπουργού, και τις θεωρίες συνομωσίας που έχει ήδη φροντίσει να διασπείρει όλη την Τρίτη με συνεχείς εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Α. Κούγιας.

Συγκεκριμένα, ο Αδ. Γεωργιάδης επέμεινε να ξεκαθαρίσει «θέλω να εξηγήσω από τη θέση που κατέχω γιατί η κυριά Μενδώνη προκαλεί αυτή τη μήνη εναντίον της και γιατί είναι μια εξαιρετική υπουργός. Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο υπουργείο. Όλοι το γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες επενδύσεις και τα περισσότερα προβλήματα στα διάφορα έργα προέρχονται από το υπουργείο Πολιτισμού […] Το δυστύχημα με αυτό το υπουργείο είναι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια αριστεροκρατείται. Φανταστείτε ότι ο Σύλλογος των αρχαιολόγων που ζητά την παραίτηση Μενδώνη έχει 70% ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πολεμούν υπέρ των αρχαίων για τα αρχαία, πολεμούν μέσα από τις πρόνοιες του Συντάγματος για την προστασία των αρχαίων για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό και το παγκόσμιο σύστημα. Και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν δεχθεί ούτε μισή επένδυση στη χώρα. Γι’ αυτό και όλα τα μεγάλα έργα επί σειρά δεκαετιών σταμάταγαν στο υπουργείο Πολιτισμού».

«Τι σχέση έχει τώρα το θέμα των επενδύσεων με το θέμα του Λιγνάδη» έφτασε στο σημείο ακόμα και ο Ν. Χατζηνικολάου να τον ρωτήσει αμέσως μετά, με τον Αδ. Γεωργιάδη να συνεχίζει για τα περί πολέμου των επενδύσεων και του παγκόσμιου καπιταλισμού, τονίζοντας πως «ο Σύλλογος αρχαιολόγων δεν είναι αντίθετος στο Ελληνικό, στην Κασσιόπη, στο Τατόι, στο Κοιλάδα Hills, στο Ελούντα Hills; Αναφέρω επενδύσεις που ξεμπλόκαρε η κυρία Μενδώνη, και ήταν κολλημένες χρόνια».

«Έρχεται λοιπόν μία Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού, ταράζει τα νερά, το βάζει μπρος (σ.σ. το Τατόι), θα το απολαύσει σε λίγο ο ελληνικός λαός, ερχόμενη σε σύγκρουση με όλο αυτό το κατεστημένο στο υπουργείο, και βρίσκουν τώρα την ευκαιρία όλοι αυτοί για να φάνε τη Μενδώνη; Νομίζετε ότι νοιάζονται για τον Λιγνάδη» αναρωτήθηκε ο υπουργός, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε μία ακόμα αντίφαση, περιγράφοντας την ίδια την Λ. Μενδώνη ως «κατεστημένο» με μακρά πορεία στη γραφειοκρατία του υπουργείου.

«Απεδείχθη στην πράξη ότι επειδή η κυρία Μενδώνη ήταν πολλά χρόνια μέσα σε αυτό το υπουργείο, ξέρετε ότι υπήρξε μέλος, γραμματέας, συνεργάτης του υπουργείου αυτού 30 χρόνια. Η γνώση που είχε επί των θεμάτων και των προσώπων του υπουργείου της έδωσε τη δυνατότητα να σπάσει ένα πάρα πολύ σκληρό κατεστημένο. Και αυτό είναι που προκαλεί την μήνη κατά της Μενδώνη. Γιατί να παραιτηθεί η Μενδώνη, γιατί λένε; Γιατί έδωσε κακή συνέντευξη τύπου. Θέλω να είμαι σαφής, ούτε εμένα μου άρεσε» πρόσθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

«Ούτε εμένα μου άρεσε η συνέντευξη τύπου. Όμως εάν κύριε Χατζηνικολάου, μη γελάσετε με αυτό που θα σας πω, οι υπουργοί πρέπει να παραιτούνται εάν πούνε κάτι λανθασμένα σε μία συνέντευξη, εγώ δεν νομίζω να έβγαζα εβδομάδα σε ένα υπουργείο» είπε και ξέσπασε μαζί με τον Ν. Χατζηνικολάου σε γέλωτα, συμπληρώνοντας «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτο. Ναι λοιπόν, έδωσε μία κακή συνέντευξη τύπου. Ήταν σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και είπε κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να πει. Γι΄ αυτό πρέπει να παραιτηθεί;», με τον δημοσιογράφο να του διαβάζει μήνυμα ακροατή πως ο Αδ. Γεωργιάδης βρίσκεται στην υπερασπιστική γραμμή Κούγια, πως για όλα φταίει το Ελληνικό, με τον υπουργό να αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα, σημειώνοντας πως «δεν μπλέκω με τη δικαιοσύνη, εμένα με ενδιαφέρει το πολιτικό σκέλος».

Προαναγγέλλει νομοθετική παρέμβαση «για τον δημόσιο λόγο»

«Ο λόγος που ο κύριος πρωθυπουργός έλαβε αυτή την απόφαση να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αύριο, είναι γιατί κυριε Χατζηνικολάου αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες είναι ότι πιο αισχρό έχω συναντήσει στα 14 χρόνια που είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Δηλαδή οργανωμένα από μία πλευρά του πολιτικού συστήματος να υπονοείται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι παιδεραστής ή συνδέεται με κυκλώματα παιδεραστίας, με συγχωρείτε αυτό δεν μπορεί να μπει στην κουβέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρέπει σε κάποιο σημείο ο βούρκος και η λάσπη να έχουν όρια. Λοιπόν αύριο πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση, δημόσια με θάρρος, να συμφωνήσουμε όλοι τα όρια και να πάμε παρακάτω σε ένα πνεύμα πολιτικού πολιτισμού μιας σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ειδάλλως η Ελλάδα θα γίνει ζούγκλα» προανήγγειλε επί της ουσίας τις «πρωτοβουλίες» που αναμένεται να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Βουλής που έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη.

«Αύριο, όσοι έχουν χρόνο, ας παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη Βουλή» προανήγγειλε και από την πλευρά του Α. Πορτοσάλτε, με τον Αδ. Γεωργιάδη να αναφέρεται στα όσα αναμένεται να λάβουν χώρα στην ολομέλεια που συγκάλεσε ο Κ. Μητσοτάκη, δηλώνοντας «αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, και την προσπάθεια να ταυτίσει το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό με την παιδεραστία, είναι όχι βόθρος, όχι εμετός, όχι λάσπη. Εγώ που έχω ζήσει στο πετσί μου τον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ, οφείλω να σας πω ότι θα φτάναν σε αυτό το σημείο από την οργή τους που ο Μητσοτάκης του ρίχνει 20 μονάδες στο κεφάλι, δεν μπορούσα να φανταστώ. Και εάν αυτό δεν το κόψουμε τώρα στην αρχή του, και δεν βάλουμε τώρα όρια, η χώρα αυτή κύριε Πορτοσάλτε θα γίνει ζούγκλα» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.

«Εγώ πιστεύω ότι αύριο θα πρέπει στη Βουλή, το πολιτικό μας σύστημα να υψώσει ανάστημα στη σήψη και την παρακμή», με τον Α. Πορτοσάλτε να συμπληρώνει «σε κάτι που ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό, με αυτό που κάνει ο κύριος Τσίπρας, συλλήβδην κατηγορεί την πολιτική», με τον Αδ. Γεωργιάδη να συμπληρώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις ποινές στην παιδεραστία, και να βάζει το ρητορικό ερώτημα «να πω κι εγώ γιατί μείωσε τις ποινές ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι παιδεραστής; Μα δεν ντρέπονται».

«Θα βλάψει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατία, αν συνεχίσουν σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός έλαβε την πρωτοβουλία επειγόντος να γίνει αυτή η συζήτηση την Πέμπτη, γιατί πρέπει στη σήψη και την παρακμή να μπει ένα όριο» συμπλήρωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, συνεχίζοντας λίγο αργότερα πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μέρες πήγε να κάνει την Ελλάδα βόθρο. Δεν θα στήσουμε ένα ανάστημα; Δεν θα πούμε “ως εδώ”; Τι θα κάνουμε τώρα;» ανέβασε τους τόνους, πριν δεχθεί ερώτηση για την αγορά και τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.