Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το διϋπουργικό νομοσχέδιο με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».

Σημειώνεται ότι πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα κάποιων άρθρων. Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, τόνισε πως δεν δικαιολογείται ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος. Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία, επισημαίνοντας πως «31 άρθρα είναι τροποποιήσεις νόμων» και οι βουλευτές δεν έχουν αρκετό χρόνο για να μελετήσουν όλα τα άρθρα.

Ο ειδικός αγορητής του ΜΕΡΑ25, Κλέωνας Γρηγοριάδης, είχε καταγγείλει ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Βουλής για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. «Με πήρε τηλέφωνο σαν να είμαστε σε διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποκάλεσε απαράδεκτο το γεγονός ότι μία Κοινοβουλευτική Ομάδα  ενημερώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Άρον άρον ψηφίζεται πολυνομοσχέδιο – σκούπα με 66 άρθρα από 16 υπουργεία

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως στο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκαν διατάξεις που δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος. Δήλωσε ότι μέσα από το πολυνομοσχέδιο «δίνεται μια ερμαφρόδιτη λύση σε θέματα που σχετίζονται με τις συμβάσεις στα νοσοκομεία», διερωτώμενος αν «τα νοσοκομεία που έχουν ακόμα εργολάβους μπορούν να κάνουν αιτήσεις ή θα συνεχίσουν δια της πλαγίας οδού».