Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, η υποψήφια βουλευτίνα Δωδεκανήσων με τη ΝΔ και καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τώνια Μοροπούλου, έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα από το 2010 έως το 2017, καθώς η σχετική νομοθεσία για τη σύνταξη προς άγαμες θυγατέρες άλλαξε το 2010. Το δημόσιο απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την υποψήφια της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε παρανομήσει, καθώς μέχρι το 2017 δεν είχε ειδοποιηθεί από τον αρμόδιο ασφαλιστικό της φορέα. Παράλληλα, υποστηρίζει πως από το οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχει ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που έχει επιβληθεί στη σύνταξη της και το ποσό που οφείλει είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Η ανάρτηση της:

https://www.facebook.com/tonia.moropoulou/posts/452714785521793

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την αποπομπή της

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της Τ. Μοροπούλου, απαιτώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Χαρακτηρίζει «πραγματικά ασύλληπτη» την τοποθέτηση της και καλεί τα στελέχη της ΝΔ να το σκεφτούν διπλά στο μέλλον αν θελήσουν να κάνουν μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του. Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».