X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Υποβάθμιση του κατηγορητηρίου και για την υπόθεση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ πρότεινε η εισαγγελέας

Για την επίθεση των Χρυσαυγιτών στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τοποθετήθηκε η εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με τους όρους «συμπλοκή» και «επεισόδια» και ισχυρίστηκε και σε αυτή την υπόθεση ότι «ο σκοπός δεν ήταν ανθρωποκτόνος», προτείνοντας την υποβάθμιση των κατηγοριών για απόπειρα ανθρωποκτονία. «Δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος σκοπός [...] αν πράγματι τον είχαν θα τον είχαν πετύχει και δε θα τους εμπόδιζε ο χρόνος» ανέφερε στην εισήγηση της η Α. Οικονόμου.
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος σκοπός ούτε στην υπόθεση επίθεσης κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Α. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα της διαδικασίας, έφθασε η ώρα στην κρίσιμη και πολυετή δίκη για την δράση της οργάνωσης και τα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται σε μέλη της και για τα οποία κατηγορούνται είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί η εισαγγελέας να τοποθετηθεί.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση της για τη δολοφονία του Π. Φύσσα για την οποία πρότεινε την ενοχή του Γ. Ρουπακιά αλλά υποστήριξε ότι δρούσε μόνος του και ακολούθησε η υπόθεση των αιγύπτιων αλιεργατών για την οποία πρότεινε την υποβάθμιση του κατηγορητηρίου υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι δε θέλησαν τη θανάτωση των θυμάτων «αφού θα είχαν φροντίσει να σχεδιάσουν διαφορετικά την ενέργεια».

Κατά την τοποθέτηση της για την υπόθεση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, δικαιολόγησε την εκτίμηση της ότι δεν υπήρχε κίνητρο για ανθρωποκτονία λέγοντας πως «αν υπήρχε ανθρωποκτόνος σκοπός θα τον είχαν πετύχει».
«Δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος σκοπός […] αν πράγματι τον είχαν θα τον είχαν πετύχει και δε θα τους εμπόδιζε ο χρόνος, επειδή έχουν χρονόμετρο ή επειδή υπήρχαν άτομα στα μπαλκόνια… δεν απαιιτείται περισσότερος χρόνος καθώς και σε δευτερόλεπτα μπορούν να το ολοκληρώσουν.. Όσο για τα στειλιάρια και όσα είχαν θα μπορούσαν να πετύχουν τον σκοπό αυτό. […] η επίθεση ήταν 10 με 15 λεπτά, χρόνος αρκετός για να τελεστεί ανθρωποκτόνος σκοπός» ανέφερε η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch.

Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε και σε αυτήν την περίπτωση την μετατροπή των κατηγοριών από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα σωματικής βλάβης. «Αν είχε σκοπό να προκαλέσει ανθρωποκτονία δε θα χτυπούσε με μανία μόνο το όχημα […] τα ανωτέρω ενισχύονται και από τις ιατρικές εκθέσεις που αναφέρονται σωματικές βλάβες ως απλές ή ελαφρές. Ο ιατροδικαστής δεν είναι αρμόδιος να κρίνει αν η βλάβη είναι επικίνδυνη ή βαριά, αυτό το κάνει το συμβούλιο».

Όπως σημείωσε η εισαγγελέας για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη. «Για την παράνομη οπλοχρησία δεν είδε κανείς τον Καστρινό και τον Αντωνακόπουλο να τα χρησιμοποιούν… [αναφέρεται πώς ορίζεται νομικά η οπλοχρησία]. Δε στοιχειοθετείται το έγκλημα της οπλοχρησίας και προτείνω την απαλλαγή του Αντωνακόπουλου», είπε ακόμα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις