Ζάεφ: Το καλύτερο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το να ζούμε ο ένας πλάι στον άλλο

Στην αρμονική συνύπαρξη εντός της «ευρωπαϊκής οικογένειας», την οποία θεωρεί το «καλύτερο κομμάτι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στάθηκε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, στα πλαίσια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στα Σκόπια. Χαρακτήρισε «θησαυρό» τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα της Βόρειας Μακεδονίας και επανέλαβε τη σημασία της εκλογής του νέου Προέδρου, Στέβο Πεντάροφσκι, για την ενταξιακή προοπτική της χώρας του.
|

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ ανέφερε σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι το καλύτερο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αρμονική συνύπαρξη εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θεωρεί τις αναφορές του Πάπα στον πολυεθνοτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της Βόρειας Μακεδονίας ως ένα είδος στήριξης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, ο Ζ. Ζάεφ απάντησε ότι «αυτό για εμάς είναι και το καλύτερο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το να ζούμε ο ένας πλάι στον άλλο με όλες μας τις διαφορές. Είμαστε [με τον πολυεθνοτικό μας χαρακτήρα] μια μικρή Ευρώπη. Και, σήμερα, αυτή η αξία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά».

Ο Ζ. Ζάεφ υποστήριξε ότι θεωρεί «θησαυρό» τον πολυεθνοτικό χαρακτήρα της κοινωνίας της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέροντας ότι μέσα στους κόλπους της όλες οι κοινότητες ζουν αρμονικά, η μία διπλά στην άλλη, αλληλοστηρίζονται και σέβονται όλα τα έθιμα και τον ξεχωριστό πολιτιστικό χαρακτήρα έκαστης. Θεωρεί επίσης ότι στη χώρα του εφαρμόζονται πολλές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επισήμανε ταυτόχρονα ότι «Αυτή είναι και η υψηλή αξία της πολυεθνοτικής μας κοινωνίας» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αναγνωρίστηκε και από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Ζ. Ζάεφ , όπως έκανε και στην ομιλία του μετά τη νίκη του Στέβο Πεντάροφσκι στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, αναφέρθηκε εκ νέου στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα του στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προσπάθειες που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις