Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε πως «η εκτίμησή μου για την ρύθμιση για τις απεργίες είναι ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου όπως αποφαίνονται κάποιοι αλλά μία μικρή αλλαγή ως προς την απαρτία από το 1/3 στο 50% για την συμμετοχή στα τοπικής εμβέλειας πρωτοβάθμια σωματεία. Εάν δεν βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση επιτροπείας δεν θα είχαμε φέρει αυτή την ρύθμιση από μόνοι μας».
 
Μάλιστα, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στους ισχυρισμούς του, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και αναφέροντας πως «κάποια ζητήματα γίνονται μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση».
 
Αναφορικά με το ζήτημα των ημερών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πως «εγώ, όπως και το κόμμα μου, έχω την τοποθέτηση της Ευαγγελικής ρήσης, το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», ενώ συνέχισε υποστηρίζοντας πως οι αντιδράσεις στοχεύουν σε πολιτικά οφέλη.
 
«Δεν ανακινείται για πρόκληση συγκρούσεων σε εθνικό επίπεδο μεταξύ πολιτικών δυνάμεων, αλλά για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει. Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα που βγαίνει από την οικονομική κρίση μπορεί να είναι ένας ισχυρός διεθνής συνομιλητής που να σταθεροποιεί την περιοχή και να είναι ο βασικός παίκτης που θα ρυθμίζει την περιοχή» συμπλήρωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.
 
Τέλος, ο Κ. Ζαχαριάδης ερωτήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Mega και την απόφαση της ιδιοκτησίας να μην προχωρήσει στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη, γιατί «χρεοκόπησαν το κανάλι λόγω απανωτών δανείων « με αέρα» όπως αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή». Ακόμη, αναφορικά με τις ευθύνες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εγώ διάβασα και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κάποια λύση και ότι θα βρούμε ποιος έχει την ευθύνη. Και λένε ότι το Mega το έκλεισαν οι Τσίπρας, Παππάς αλλά τελικά φαίνεται πως το έκλεισαν αυτοί που το κακοδιαχειρίστηκαν και όσοι το χρεοκόπησαν».