X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

-Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος; -Ρώτα τον εισαγγελέα

Δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σέρνονται στα δικαστήρια επειδή γράφουν με τρόπο που δεν αρέσει. Αυτή τη φορά όμως το Κουρδιστό Πορτοκάλι βρίσκεται αντιμέτωπο με δίωξη γιατί αμφισβήτησε τις περιβόητες ανακαλύψεις της κυρίας Περιστέρη και Μενδώνη.
|

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα kourdistoportokali.gr η κυρία Μενδώνη έστειλε εισαγγελική παραγγελία στην κυρία Γκοταζμάνη στις 22 Σεπτεμβρίου του 2014 γράφοντας: «Σας αποστέλλω εκτυπώσεις δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, σχετιζόμενα με την εν εξελίξει ανασκαφή στην Αμφίπολη και τα οποία καταφανώς προσβάλλουν το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Πολιτισμού. Σας παρακαλώ για τα καθ’ υμάς».

Τα δημοσιεύματα αφορούσαν τη φιέστα που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά προεκλογικά να προσπαθεί να εμψυχώσει τα εθνικά συναισθήματα των Ελλήνων. Το kourdistoportokali.gr σχολίαζε κριτικά και με το γνωστό του τρόπο τις προσδοκίες που δημιουργούσαν για την ανασκαφή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως να είχε βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή έστω της μητέρας του (ή κάποιου συγγενή βρε αδελφέ).

Ανεξάρτητα με το αν και σε ποιον αρέσει το στιλ γραφής κάθε μέσου είναι εντελώς απαράδεκτο το 2015 να υπάρχουν ακόμα διώξεις κατά του Τύπου επειδή «θίχτηκε» ο πρωθυπουργός. Η κυρία Μενδώνη απλά προστίθεται στους ανθρώπους της εξουσίας που συνέδραμαν στην κατακόρυφη πτώση της χώρας μας στους πίνακες περί ελευθερίας του Τύπου.

Μεγάλα ερωτηματικά φυσικά δημιουργεί και η κίνηση της κυρίας Γκοτζαμάνη που δέχτηκε την παραγγελία και προχωράει αυτές τις ημέρες στην προανάκριση, ακόμα και τώρα δηλαδή που οι αμφιβολίες που είχε διατυπώσει η ιστοσελίδα επιβεβαιώθηκαν αφού ο τάφος της Αμφίπολης αποδείχτηκε συλημένος.  

Αφού η κυρία Μενδώνη και η κυρία Γκοτζαμάνη θέλουν τόσο πολύ να ασχοληθούν με την εικόνα τους στον Τύπο ίσως θα έπρεπε να ασχοληθούν και με τα ρεπορτάζ των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων που παρουσίαζαν την πρόοδο της ανασκαφής εν ήδη καθημερινού σήριαλ παρεμποδίζοντας ουσιαστικά το έργο της ανασκαφής.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις