Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος εμφανίζεται λάβρος για το κόστος σε βάρος του Δημοσίου από το σκάνδαλο των εξοπλιστικών στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας, καθώς εκτιμά πως η ζημιά ήταν ίση με τουλάχιστον 381.578.580 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στην παραπεμπτική πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος αναφέρει πως ο πρώην υπουργός «αν και είχε γνώση, προχώρησε κατά παράβαση των καθηκόντων του στην άμεση, γρήγορη και απρόσκοπτη προώθηση των προσυμβατικών διαδικασιών, στην έγκριση και κατακύρωση του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος, ελαττώνοντας την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και προκαλώντας σε βάρος του αντίστοιχη ζημία τουλάχιστον ύψους 381.578.580 ευρώ, όσο και το συνολικό καταβληθέν τίμημα όλου του εξοπλιστικού προγράμματος, δίχως να εξετάσει πριν από την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων, κατά την κατάρτιση αυτών όσο και μεταγενέστερα, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του, οποιαδήποτε άλλη λύση, που να αποφέρει επιχειρησιακό όφελος στο Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς ζημία του ελληνικού Δημοσίου».

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται πως «το “δώρο” του, κατά τον εισαγγελέα, προκειµένου η επίµαχη σύµβαση να υπογραφεί µε
την εταιρεία Thales Nederland B.V., ήταν τουλάχιστον 2.437.962 ευρώ».

Σημειώνεται δε πως η υπεράσπιση Παπαντωνίου, από τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, όχι μόνο απορρίπτει την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση, αλλά επικαλείται τις «καταγγελίες» Αγγελή κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, κάνοντας λόγο για «αμεροληψία» της εισαγγελέως. Παράλληλα, αμφισβητεί τη σύνδεση τραπεζικών λογαριασμών στην οποία έχουν καταλήξει οι δικαστικές αρχές.

Πάντως, κατά το ίδιο δημοσίευμα, «στην υπ’ αριθµ. 5/2019 εισαγγελική πρόταση περιγράφεται µια πολυδαίδαλη διαδροµή, αφενός για να χαθούν τα ίχνη του παράνοµου χρήµατος, αφετέρου για να «λευκανθεί» αυτό. Αναφέρονται αρχικώς οι χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές του Χαράλαµπου Μπεκατώρου, του αποβιώσαντος εκπροσώπου της Thales, και συγκεκριµένα οι χρηµατικές ροές της εταιρείας προς τραπεζικούς λογαριασµούς αυτού στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, διαπιστώνονται αναλήψεις µετρητών του δικαιούχου από τους λογαριασµούς του στις τράπεζες: Tράπεζα Κύπρου, Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ και Αspis Bank. Ο εισαγγελέας τις συνδέει µε αντίστοιχες καταθέσεις µετρητών σε δόσεις στους τραπεζικούς λογαριασµούς στην Ελλάδα του επιχειρηµατία Ανδρέα Μπάρδη, φίλου του Γ. Παπαντωνίου και συγκατηγορουµένου του».