X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ζητάμε το νησί μας να μη μετατραπεί σε φυλακή ανθρώπων» 

Με ανοιχτή επιστολή τους οι μαθητές του Λυκείου Άντισσας καταγγέλλουν την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής και ζητούν το νησί της Λέσβου να μη μετατραπεί σε φυλακή. Παράλληλα με την ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών καθλώς επίσης και το να μη μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια.
|

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άντισσας στη Λέσβο, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απευθύνουν έκκληση να μη μετατραπεί η Λέσβος σε φυλακή. Παράλληλα καταγγέλλουν την ωμή καταστολή των ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί στο νησί για να καταστείλουν τις αντιδράσεις των νησιωτών που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία ενός νέου τεράστιου κλειστού hot spot.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωσή των μαθητών του ΓΕΛ Άντισσας    

«Όπως όλοι ξέρουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, το νησί της Λέσβου ταλανίζεται εδώ και τρεις μέρες από πρωτοφανή επεισόδια και αστείρευτη βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις της Μονάδας Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ) της αστυνομίας.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το νησί, αφήνοντας πίσω τους όμως όχι μόνο υλικές και σωματικές ζημιές, αλλά και τις ψυχολογικές συνέπειες της στείρας βιαιοπραγίας που υπέστησαν οι κάτοικοι του νησιού που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ενέργειες της κυβέρνησης.

Όλες αυτές τις μέρες, λοιπόν, οι νησιώτες γίναμε μάρτυρες της αυθαιρεσίας και της υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Σε αντίδραση των μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης, το νησί νέκρωσε και, σ’ αυτό το πλαίσιο, το ΓΕΛ της Άντισσας, περιοχής όπου αρχικά επρόκειτο να δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή, αποφάσισε τη σύσσωμη αποχή όλων των μαθητών από τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό σήμερα (27/02) και χθες (26/02).

Δεδομένης της κατάστασης, των νέων φημών που ακούγονται (περί δημιουργίας κλειστών δομών σε έρημες βραχονησίδες) και της προκλητικής συμπεριφοράς των αθηναϊκών ΜΜΕ, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποσιωπήσουν τα γεγονότα και, όταν έκαναν μια μικρή αναφορά σ’ αυτά, τότε ήταν για να κατηγορήσουν τους νησιώτες και να επαινέσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, το Λύκειό μας ζητά να ακουστούν τα αιτήματά του και εκτός Λέσβου, τα οποία είναι:

α. Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών/ίση κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη την επικράτεια και μη εγκλωβισμός τους στα νησιά

β. Καμία δομή σε ξερονήσια/ακατοίκητες βραχονησίδες

γ. Διάλογος της κυβέρνησης με τις τοπικές αρχές του νησιού και σεβασμός των αιτημάτων τους

 

Ζητάμε το νησί μας να μη μετατραπεί σε φυλακή ανθρώπων!

Δεκαπενταμελές συμβούλιο ΓΕΛ Άντισσας»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις