Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εμφανίστηκε βέβαιος πως θα υπάρξει θέμα ηγεσίας «αν πάμε στο 4% και στο 3%». πρόσθεσε πως μετεκλογικά θα προχωρήσει ούτως ή άλλως η ανασύνταξη του χώρου και ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν… Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε».

Πρόσθεσε πως δεν μπορεί «να το παίζει» υπουργός και βουλευτής αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάει καλά στη Λακωνία. «Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο MEGA ,ο Π. Ρήγας, γραμματέας στης Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ,  δήλωσε πως «μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη αν προκύψει ζήτημα, και το θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού».
 
Πρόσθεσε επίσης, πως αν το ποσοστό της Ελιάς κινείται στα χαμηλά ποσοστά που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τότε «είναι προφανές ότι δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί. Όλα θα συζητηθούν».
Eίχε προηγηθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος άνοιξε επισήμως θέμα αλλαγής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Τρίτης (ΣΚΑΙ).
 
«Δεν αποκλείω τίποτα. Ολα επί τάπητος. Ενα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση αποσφραγίζοντας το …κουτί των δεινών για τη Χαριλάου Τρικούπη.