Οξεία αντιπαράθεση πυροδότησε στη βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, η καταγγελία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι επιχειρηματίες, φίλοι του πρωθυπουργού με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ακυρώσουν νόμους ή να σβήσουν πρόστιμα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. «Οι έντιμοι πολιτικοί μιλούν με ονοματεπώνυμα και εσείς έχετε το βάρος της απόδειξης», είπε απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη ο οποίος με την σειρά του δήλωσε ότι αν υπάρξει επιμονή για ονόματα «ίσως να το δούμε αλλά το πότε θα το αποφασίσω εγώ». 
 
Κάλεσε δε, τον κ. Σταμάτη να ελέγξει μια σειρά τροπολογιών που είχαν έρθει με ευθύνη του κ. Μπαλτάκου. «Είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθείτε να  λασπολογείται σε βάρος συναδέλφων» τόνισε σχολιάζοντας τις καταγγελίες Δραγασάκη, ο Γραμματέας της ΚΟ και Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας. 
 
Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην απουσία του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για μεγάλο πολιτικό ατόπημα και θεσμική παρεκτροπή. 
 
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δημιουργεί ένα δήθεν διαδικαστικό θέμα αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άρθρο του κανονισμού της βουλής που να ορίζει ότι η πρόταση εμπιστοσύνης υποστηρίζεται απο το πρωθυπουργό.
 
Ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, για να συνεχίσει τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν στην διακοπή της εξάρτησης από τα μνημόνια, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου, έκανε λόγο για ανεύθυνες και εύκολες μεγαλοστομίες της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι, «πολλοί θυμήθηκαν το παρελθόν της καταστροφολογίας», προσθέτοντας ότι «μέρος της μπλέκει στο πολιτικό της παιχνίδι και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας παίζοντας έτσι με τους θεσμούς».
 
Εν τω μεταξύ, την ανάγκη, στην αναθεώρηση του Συντάγματος, να περιληφθεί διάταξη για ένα σταθερό κυβερνητικό κύκλο τεσσάρων ετών, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής, ώστε να σταματήσει το άθλιο τριτοκοσμικό παιχνίδι -όπως το χαρακτήρισε- της συνεχούς εκλογολογίας.