«Στη μαύρη επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου στέλνουμε το μήνυμα του ανυποχώρητου αντιφασιστικού αγώνα σε όλη την κοινωνία πριν ξημερώσουν ακόμα πιο μαύρες μέρες για όλους.10 ολόκληρα χρόνια πριν, ο Παύλος έβαλε τη ζωή του μπροστά στο τάγμα των ναζί για λογαριασμό όλων μας και θα τον τιμούμε για πάντα με τις δράσεις μας, με τον αγώνα μας και με κάθε κόστος».

Η δολοφονία του Φύσσα έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι, το μαχαίρι του καταδικασθέντα για ανθρωποκτονία από πρόθεση Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, αφαίρεσε τη ζωή του Παύλου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στη Δραπετσώνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε την περιοχή Λιπάσματα, με το φετινό κεντρικό σύνθημα να είναι «ούτε βήμα πίσω», η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ήταν οι: Βίκυ Καράτζογλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, ΛΕΞ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, ΝΙΟ.ΣΤΕ, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x DJ The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors, Yellow Mary.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Νίκαιας με κατάληξη τον Πειραιά. Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στην ομώνυμη οδό. Πορείες θα πραγματοποιηθούν σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.