Έξι χρόνια μετά την υποβολή μήνυσης από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο  Αγγελόπουλο (Χαλυβουργική, Ολυμπιακός) στον πρώην δικηγόρο του Νικόλαο Γοργία για απάτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε χθες στον δικηγόρο ποινή φυλάκισης δέκα ετών με αναστολή.
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Νικόλαος Γοργίας από το 1998 έως το 2007 απέσπασε από τον επιχειρηματία 27,3 εκατ. ευρώ, εξαπατώντας τον ότι διεξήγε για λογαριασμό του δίκες στη Γερμανία και ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα τα είχε οικειοποιηθεί ο ίδιος.
 
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ν. Γοργία να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και του επέβαλε την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, αφού δέχτηκε ότι ο δικηγόρος διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και έχει σταθερή ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων. Χορήγησε όμως ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Ν. Γοργία, αφού οι συνήγοροι του προσκόμισαν ιατρικά πιστοποιητικά σύμφωνα με τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό  Τμήμα της κατοικίας του (Παλαιό Ψυχικό) μία φορά το μήνα.