Οι χορευτές, που ήταν ντυμένοι με περίτεχνα μαύρα και κίτρινα παραδοσιακά κοστούμια, κάθονταν σε σειρές, χτυπώντας τα χέρια τους στους ώμους, κινούμενοι με έναν όλο και πιο γρήγορο ρυθμό σε ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Ο Σαμάν, ή ο «χορός χίλια χέρια», είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς της χώρας. Το 2011 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην επαρχία Aceh, δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού τουριστικού πρακτορείου, Syafruddindin.

Οι άνδρες, κυρίως από την εθνική κοινότητα Gayo, έκαναν περιστασιακές κυματοειδείς κινήσεις χωρίς να σπάσουν το σχηματισμό.

Το τραγούδι τους επικεντρώθηκε στη σημασία της προστασίας του Εθνικού Πάρκου Mount Leuser της επαρχίας, που φιλοξενεί σπάνιους τίγρεις και ελέφαντες, το οποίο απειλείται από την λαθροθηρία και την καταστροφή του τροπικού δάσους λόγω της επέκτασης των φυτειών του φοίνικα.

Χιλιάδες θεατές συρρέουν σε ένα ανοιχτό πεδίο γεμάτο από καταπράσινους λόφους στην περιοχή Gayo Lues για να παρακολουθήσουν την παράσταση.