Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημέρωση για τους απεργούς πείνας, πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία, 3 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

«Εδώ και 78 μέρες βρισκόμαστε σε απεργία πείνας μακράς διάρκειας, μέσα στις ελληνικές φυλακές με βασικό αίτημα τη Δίκαιη Δίκη, ενάντια στην εκδικητική πολιτική απόφαση των 333 χρόνων στο σύνολο, που μας καταδίκασαν ο ιμπεριαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ, το ελληνικό και τουρκικό κράτος. Οι σύντροφοι Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Burak Ağarmış μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της φυλακής Κορυδαλλού επειδή οι καρδιακοί τους παλμοί ήταν πολύ χαμηλοί (κάτω από 40) κατά τη διάρκεια του ιατρικού ελέγχου που διενεργήθηκε στις 22/12/2022. Δεδομένου ότι οι καρδιακοί τους παλμοί ήταν πολύ χαμηλοί κατά τη διάρκεια της εξέτασης εκεί, ο γιατρός των φυλακών τους παρέπεμψε σε εξωτερικό νοσοκομείο, λέγοντας ότι «είναι επικίνδυνο να μείνετε στη φυλακή». Ενημερωτικά ο σύντροφος Burak Ağarmış σήμερα είναι 46 κιλά. Δηλώνουμε ότι:

1-Συνεχίζουμε την αντίσταση. Δεν δεχόμαστε θεραπεία. Δεν θέλουμε καμία παρέμβαση.

2- Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματά μας, για δίκαιη δίκη και να αφαιρεθεί από το πεδίο του τρομονόμου η υπόθεσή μας. Να γίνει δεκτό το αίτημα αναστολής ποινής που έχουμε καταθέσει στο δικαστήριο και θα εξεταστεί στην επόμενη δικάσιμο στις 10/1/2023.

3- Διανύουμε την 78η ημέρα της αντίστασης στην απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Η πολιτική ευθύνη για κάθε είδους προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσουμε ανήκει στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αντίσταση μέχρι τη νίκη!

Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι καθήκον!

Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε!

11 πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία

ΥΓ. Θα ακολουθήσει ενημέρωση σε ποιο νοσοκομείο μετήχθησαν και σε τι κατάσταση είναι υγεία τους αλλά και των υπολοίπων απεργών».