
Συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια της Τετάρτης έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση αλληλεγγύης για την δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ. Η αστυνομία προηγουμένως είχε προχωρήσει σε 12 προσαγωγές.
Δώδεκα προσαγωγές και πέντε συλλήψεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν από αγνώστους έξω από την αμερικανική πρεσβεία, το απόγευμα της Τετάρτης. Προηγουμένως, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε ένδειξη υποστήριξης στους διαδηλωτές των ΗΠΑ, που μάχονται κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό.
Στο τέλος της πορείας και πριν διαλυθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος, άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε 12 συνολικά προσαγωγές με τις πέντε, να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τέσσερις, αφορούν επιθέσεις με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων, φθορές σε καταστήματα στην Πλατεία Κολωνακίου, καθώς και επιθέσεις με ρίψη μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ο πέμπτος σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και εκσφενδόνισε εναντίον τους μεταλλικό αναλόγιο, προκαλώντας ζημιές σε τρία υπηρεσιακά δίκυκλα.
Οι πέντε συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.