Την ψήφο εμπιστοσύνης των 158 βουλευτών της έλαβε η κυβέρνηση κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί των προγραμματικών δηλώσεών της. Οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25) την καταψήφισαν.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, υποστηρίζοντας ότι θα τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνει τη ζωή του καλύτερη. «Η κυβέρνηση έλαβε την δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα δουλέψουμε κάθε μέρα με έναν κεντρικό στόχο, να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες».

Λίγες ώρες πριν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε τις βλέψεις της κυβέρνησης σχετικά με τη ΔΕΗ, τονίζοντας πως «αν χρειαστεί να πουληθούν και κάποια περιουσιακά στοιχεία, θα το κάνουμε γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει και θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι και θα καταρρεύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις θέσεις του πρωθυπουργού για το μνημόνιο, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οικονομία και την τραγωδία στο Μάτι. Άφησε αιχμές για ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας και υιοθετήσατε απόψεις που προφανώς δεν πιστεύατε», ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η μόνη κυβέρνηση σε περίοδο μνημονίων που έθεσε τον εαυτό της στην κρίση του λαού, τον Σεπτέμβρη του 2015, με τη Συμφωνία πάνω και όχι κάτω από το τραπέζι» .

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «κοκορομαχία για ξεκάρφωμα» την κόντρα της κυβέρνησης ΝΔ με την απελθούσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «η νέα κυβέρνηση, είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών», όπως έκαναν και οι προκάτοχοι της.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως δεν μπορεί να στηρίξει το προεκλογικό της πρόγραμμα από τη στιγμή που δεν μπορεί να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές προς όφελος του ελληνικού λαού, καθώς θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των δανειστών που ζητούν το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Εκτίμησε ότι η ρήξη θα γίνει και στο ΜέΡΑ25 «θα πάρουμε το μέρος των πολλών, των θυμάτων της κρίσης, και της Ελλάδας, αλλά και των πολιτών της υπόλοιπης Ευρώπης».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες είχε υπογράψει και το κόμμα της. Ζήτησε ένα «συγκεκριμένο σχέδιο, ελληνικής ταυτότητας και ιδιοκτησίας, σχέδιο μέσα από το οποίο θα ανακτήσουμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και τελικά τη χαμένη κυριαρχία Σχέδιο μέσα από το οποίο θα ωφεληθεί η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού».