Εισβολή πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Νομική Κομοτηνής η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 4.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο.

Η συνέχεια δόθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής όπου φοιτητές και πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους προσαχθέντες, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό και απέκλεισαν την κυκλοφορία επί της οδού Δημοκρατίας, αποτρέποντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Θοδωρής Χιώνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Δημήτρης Ερελιάδης και ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ο καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.