Εργαζόμενοι και μέλη συλλογικοτήτων διαδήλωσαν στην Αθήνα κατά του μειωμένου προϋπολογισμού για το 2021, ο οποίος και ψηφίζεται το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Κοραή, τηρώντας τα μέτρα κατά του Covid-19, προκειμένου να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία μέχρι της Βουλή. Ωστόσο, ενώ δεν είχε απαγορευτεί η συγκεκριμένη συγκέντρωση όπως είχε συμβεί με εκείνες της 17ης Νοεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, μεταξύ των οποίων ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, αύρα αλλά και η νέα ομάδα της αστυνομίας ΟΔΟΣ, δυνάμεις εντελώς δυσανάλογες του αριθμού των συγκεντρωμένων, δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν και μετά από λίγη ώρα οι τελευταίοι αποχώρησαν.

 

Aris Oikonomou/SOOC
Aris Oikonomou/SOOC

Επίσης σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκαν εκπαιδευτικοί της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή, καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την έντονη αστυνομική παρουσία.

Τα σωματεία και οι πολιτικές συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τον προϋπολογισμό του 2021, όσο και για τη μη ενίσχυση των τομέων της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Συμβολική συγκέντρωση κατά του προϋπολογισμού από πρωτοβάθμια σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Διαβάστε ακόμα

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για τον αντικοινωνικό προϋπολογισμό που μειώνει ακόμα και τις δαπάνες για την Υγεία