Η EIT Food, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων, προκηρύσσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμό για το Βραβείο Δημοσιογραφίας για την Καινοτομία και τη Βιωσιμότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα. Στόχος της είναι η επιβράβευση της δημοσιογραφικής συνεισφοράς στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα βιώσιμης διατροφής, υγιεινών συνηθειών και καινοτομίας στην αγροδιατροφή.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες της δημοσιογραφίας, που έχουν δημοσιεύσει ή μεταδώσει έργα που εμπίπτουν στον χαρακτήρα του διαγωνισμού, μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2024 και 31ης Αυγούστου 2025, σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης (Τύπος, Ραδιόφωνο, Podcast, Τηλεόραση ή Διαδίκτυο) στην Ελλάδα. Κάθε συμμετέχων-ουσα μπορεί να υποβάλει έως τρία έργα. Τα θέματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τα έργα είναι: υγιεινή και προσιτή διατροφή, βιωσιμότητα στην αγροδιατροφή, καινοτομία στον τομέα των τροφίμων, εκπαίδευση και διατροφή, τρόφιμα με γνώμονα τον καταναλωτή, επιχειρηματικότητα στον διατροφικό τομέα, διεπιχειρηματική συνεργασία, οικονομική σημασία και ψηφιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα.

Το Βραβείο Δημοσιογραφίας που θα απονεμηθεί συνίσταται σε 2.000 € για την πρώτη θέση, 1.500 € για τη δεύτερη και 750 € για την τρίτη. Πέραν αυτού, οι νικητές θα προβληθούν μέσα από τις δράσεις της EIT Food και θα ενταχθούν σε σχετικές πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τη δημόσια παρουσία και την επαγγελματική τους πορεία.

Το Βραβείο θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2025, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω της ιστοσελίδας και των επίσημων καναλιών της ΕΙΤ Food.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 23:59, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://journalismawards.eitfood.eu/el/

Για περισσότερες πληροφορίες και λοιπές ερωτήσεις, συνδεθείτε στο INFO CALL που διοργανώνεται μέσω της πλατφόρμας Zoom στις 23 Ιουνίου 2025, ώρα 11.00 π.μ. Ο σύνδεσμος εγγραφής στη διαδικτυακή συνάντηση είναι: https://us02web.zoom.us/meeting/register/-FEQIOFgSLemAEvF8TJi4g

Υπεύθυνη της Ελληνικής διοργάνωσης: Ευγενία Τσιάνου, DISSCO Dissemination-Science-Communication, σε συνεργασία με τον Γιώργο Πλειό, Διευθυντή του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Περισσότερες πληροφορίες διαγωνισμού Ευγενία Τσιάνου Science Communicator DISSCO Dissemination-Science-Communication journalismawards@eitfood.eu evgenia@dissco.gr +30 6978 600 342 – Viber