Στις 10:30 ξεκίνησε την συγκέντρωσή του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια και η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στη Βουλή. Στις 11:00 έλαβε χώρα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Υπολογίζεται ότι συνολικά συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα στις διαδηλώσεις.

«Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας. Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το χώρο των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε το επίσης το παρόν, δηλώνοντας: «Η οικονομική κρίση είναι βαθιά άδικη στη χώρα μας και αυτό φαίνεται από τις επιπτώσεις συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στην Ελλάδα, έχουμε πληθωρισμό ακρίβειας για τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη και πληθωρισμό υπερκερδών για τους ισχυρούς. Η Κυβέρνηση, αντί λοιπόν να έχει προτεραιότητα να προστατέψει τους ευάλωτους και τη μεσαία τάξη, συνεχίζει σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση να είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων».

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε με τη σειρά του: «Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος».

Εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει: «Η λεηλασία της εργασίας και των μικρομεσαίων ξεκινάει από τα μνημόνια, κορυφώνεται με τη συνθηκολόγηση με την Τρόικα το βράδυ του δημοψηφίσματος, από τότε μέχρι σήμερα έχουμε ένα συνεχή αποπροσανατολισμό από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και ακόμα και η ιστορία με τις υποκλοπές δεν αφορά τον κόσμο που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα επιτέλους ακούγεται αυτό που πρέπει να ακουστεί, ότι αυτός ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τη λεηλασία του, δεν θα ανεχθεί άλλο πλέον τα παιχνίδια της ολιγαρχίας στην πλάτη του και δεν θα αποπροσανατολιστεί μέσα από αυτά τα παιχνίδια που παίζουν μεταξύ τους ο Βαρδινογιάνης με τον Μαρινάκη, με τον Αλαφούζο που ο ένας παρακολουθεί τον άλλον, σχολάνε πολιτικό προσωπικό που δεν τους κάνει, βάζουν τους πολιτικούς να τσακώνονται μεταξύ τους. Όλα αυτά, τίποτα από αυτά, δεν αφορά τον ελληνικό λαό. Η σημερινή μέρα είναι φωνή του λαού, για τον λαό, προς τον λαό».