O Ρέιμον Μπέικερ, ανέφερε ότι αυτή είναι μία τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι υπήρχε και αντίστροφη ροή  μαύρου χρήματος προς την Ελλάδα το 2010 και το 2011.

 «Το 2010 εισέρρευσαν  παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και το 2011 109 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, σε περίοδο ύφεσης, γίνεται δυσκολότερη η χρηματοδότηση, για τους ιδιώτες και επιχειρήσεις και αυτό προσελκύει παράνομα χρήματα, με τα οποία καλύπτεται το συγκεκριμένο κενό.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι μια οικονομική κρίση όπως αυτή στην Ελλάδα, αποτελεί ιδανική περίπτωση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ερωτηθείς πάντως, από το περιοδικό αν η Ελλάδα είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, ο Μπέικερ ανέφερε ότι από τα αριθμητικά στοιχεία προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος.

«Πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που ερεύνησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση» σημείωσε.

Κατά τον ίδιο πάντως, παρόμοια είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης. «Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είχαν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ευρώπη», σημείωσε.