«Με απογοήτευση και θυμό ακούσαμε για ακόμα μια φορά τον υφυπουργό μεταφορών και υποδομών, Νίκο Ταχιάο να επιτίθεται με ειρωνείες στους πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή και τις επιπτώσεις του FLYOVER, χαρακτηρίζοντάς τους “παλαιοχριστιανούς” και κατηγορώντας τους για γκρίνια και μιζέρια. Αυτή τη φορά επέλεξε ως βήμα για τους λεονταρισμούς του την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας να προσβάλει τους πάντες, σε μια συζήτηση που ούτως ή άλλως η πολιτεία όφειλε να διεξάγει πολύ πριν αποφασίσει την κατασκευή του έργου» αναφέρει.

«Παράλληλα, οφείλει αντί να μας μαλώνει, να μας εξηγήσει ρητά ποιος ευθύνεται για τις αποζημιώσεις που “με το καλημέρα” θα πάρει ο ανάδοχος του έργου. Αποζημιώσεις για μια καθόλου τυχαία όπως αποδεικνύεται καθυστέρηση εκκίνησης του έργου επί έξι μήνες, διάστημα κατά το οποίο διεξήχθησαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Προφανώς γιατί δεν ήθελε το κόμμα του να διεξάγει εκλογές με τέτοιο καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο» προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο κύριος Ταχιάος θα έπρεπε επιπλέον να ξέρει πως με προκλητικό ύφος, ευθείες επιθέσεις και προσβολές όπως αυτές που εκτόξευσε χθες βράδυ, δεν θα ξεφύγει ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις τεράστιες ευθύνες τους για την “τραγωδία του Flyover”.

Αν τυχόν δεν το ξέρει, είμαστε εμείς εδώ για να του το υπενθυμίζουμε. Η Νέα Αριστερά Θεσσαλονίκης δεσμεύεται να σταθεί στο πλευρό των Θεσσαλονικέων πολιτών στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για τη λήξη του καθημερινού τους κυκλοφοριακού εφιάλτη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται βέβαιη ότι στην απόπειρα εξαπάτησης και καταταλαιπώρησης του λαού της πόλης μας, θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά της».