Η συμφωνία -την οποία οι αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν τη Δευτέρα- πιθανότατα θα περιλαμβάνει έναν ειδικό λογαριασμό, που πρέπει πάντα να έχει αρκετή ρευστότητα για να μπορεί να αποπληρώνει το χρέος της Ελλάδας για τους επόμενους 9 – 12 μήνες. Εάν η ρευστότητα στον λογαριασμό αυτόν πέφτει κάτω από αυτό το σημείο, τα χρήματα θα αφαιρούνται από κεφάλαια που προορίζονται για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους, με βάση πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
Επιπλέον, το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει μόνιμη και ενισχυμένη παρουσία διεθνών επιθεωρητών, οι οποίοι θα προσπαθούν να κάνουν ελέγχους σε πραγματικό χρόνο στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις δημόσιες δαπάνες, όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι.
Την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθούν οι προσφορές των ιδιωτών ομολογιούχων που θα συμμετάσχουν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους 200 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, η προσφορά θα είναι ανοιχτή για 10 ημέρες και το swap των ομολόγων επισήμως θα ολοκληρωθεί στο παρά πέντε, μία εβδομάδα πριν από την 20ή Μαρτίου, οπότε λήγουν ομόλογα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.
Ανώτεροι αξιωματούχοι, όμως, επισημαίνουν ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας δεν είναι εξασφαλισμένη αφού στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης εκφράζεται διάσταση απόψεων ως προς το εάν πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα ή να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης, ακόμη, εξετάζουν τρόπους για να παραμείνει σε καθεστώς πίεσης η Αθήνα, όπου συμπεριλαμβάνεται το να μη δοθεί η στήριξη που δεν σχετίζεται με την αναδιάρθρωση του χρέους, μέχρις ότου διεξαχθούν οι εκλογές του Απριλίου. Δύο αξιωματούχοι ωστόσο δήλωσαν πως η πρόταση αυτή δεν βρίσκεται πλέον επί τάπητος. «Εάν δοθεί το δάνειο, θα γίνει σε μία φάση», δήλωσε ανώτατος παράγοντας της ευρωζώνης.