Όπως ανακοινώθηκε και μεταδίδει η Αυγή, κατά τη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου, επιβεβαιώθηκε ότι η εταιρεία είναι παράνομη για τη μη καταβολή καυσίμων. Επίσης η εταιρεία είναι παράνομη για τις απολύσεις εργαζομένων που γίνεται παρακράτηση της αποζημίωσης και των μισθών τους, επίσης η εταιρεία Εfood είναι παράνομη για τη μη διάθεση μέσων ατομικής προστασίας. Παράλληλα όπως ενημέρωσαν δεσμεύτηκε το υπουργείο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα συγκεκριμένα ζητήματα, όπως των εργαζομένων με 4ωρη εργασία, να γίνει μια τριμερής συνάντηση με το σωματείο και την εργοδοσία στο υπουργείο.

Λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησε η μοτοπορεία η οποία κατευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας.

«Δεν είμαστε παιδιά, δεν είμαστε παπιά – ένσημα βαρέα κι ανθυγιεινά», φωνάζουν οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα μοιράζουν κείμενα με τις διεκδικήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακαλέσει η εταιρία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους, να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers και δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας στις 17 Ιουνίου. «Ο δρόμος για τη νίκη είναι δρόμος αγώνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν:

-Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους
-Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelance.
-Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη ή 6ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.
-Να καταβάλλεται βάσει του νόμου 4611/19 και της ερμηνευτικής εγκυκλίου της 1ης Ιουλίου 2019 η αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.
-Να αυξηθούν τα διαλείμματα των εργαζομένων στα γραφεία σε 60 λεπτά.
-Να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα.
-Να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties.
-Να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό.
-Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα.
-Να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι που βάζει η εταιρεία.