Αριθμό ρεκόρ, παρουσιάζει ο κατάλογος του υπουργείου Παιδείας, που καταγράφει τα κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη την επικράτεια. Ο συνολικός αριθμός είναι 333. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, ενώ επιρρίπτει το βάρος της ευθύνης για την άνοδο των κρουσμάτων αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των πολιτών, αρνούμενη να λάβει μέτρα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς επίσης και ουσιαστικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση, δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τη Πέμπτη, πρόσθεσε δύο επιπρόσθετα αμφιλεγόμενα μέτρα, όπως είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο διάστημα 00:30 με 5:00.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μαθήτριες και μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα, προχώρησαν σε εκατοντάδες καταλήψεις και πλήθος κινητοποιήσεων, απαιτώντας την ενίσχυση των σχολικών μονάδων τόσο με καθηγητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, όσο και τη λήψη άλλων μέτρων προστασίας όπως είναι τα 15 άτομα ανά τμήμα.

Κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να τρομοκρατήσει τους μαθητές, αυξάνοντας τις δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από τις συγκεντρώσεις τους, πραγματοποιώντας ελέγχους στις τσάντες τους και προσάγοντας πολλούς εξ αυτών, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι εκ των προαχθέντων, ηλικίας ακόμα και 14 ετών, βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ για τρία βράδια, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε εδώ τη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία και τμήματα σε αναστολή λειτουργίας