Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα δημοκρατικά δικαιώματα έκανε σήμερα (25/10/2021) παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επέδωσε ψήφισμα και πρωτοκόλλησε κείμενο με τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς τόσο στο Πέραμα όσο και ευρύτερα.

«Ο 18χρονος Νίκος Σ. δολοφονήθηκε από αστυνομικούς υπαλλήλους που τελείως παράνομα και καταχρηστικά επέλεξαν να υποκαταστήσουν κάθε δικαιοδοτικό όργανο και να επιβάλουν την θανατική ποινή. Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που απαιτούν την απόδοση δικαιοσύνης και θα συμβάλει στο μέτρο των δυνάμεών της», αναφέρουν.

Συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διοργανώνει Συνέδριο που για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί πάνω σε θεματικές που αφορούν το περιβάλλον, την ελευθερία συναθροίσεων, την ελευθερία έκφρασης, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αρχή της ίσης μεταχείρισης, τα δικαιώματα κρατουμένων, τα δικαιώματα προσφύγων και τη Δίκαιη Δίκη.

Θα διαρκέσει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

Η ΕΝΔΕ δίνει επίσης τη δυνατότητα συμμετοχής για Δικηγόρους και σπουδαστές της ΕΣΔΙ.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

προγραμμα συνεδρίου ΕΝΔΕ για ανθρώπινα δικαιώματα