Αν ακόμη οχτώ βουλευτές υπογράψουν την επιστολή, δηλαδή αν 48 βουλευτές συνολικά αποσύρουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους προς τη Μέι, τότε η πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κηρύξει διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας για το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας.
 
«Η υπομονή μας είναι πολύ λίγη και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει χαθεί», αναφέρει στην Indipendent ένας εκ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.
 
Η πρωθυπουργός της δέχεται σκληρή κριτική μετά τις εκλογές της 8 Ιουνίου, τις οποίες κέρδισε, αλλά με σημαντικές απώλειες σε ποσοστά και κοινοβουλευτική δύναμη. Παράλληλα, οι πολέμιοί της επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη έξι διαπραγματευτικοί γύροι για το Brexit, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει ιδιαίτερα.
 
Την ίδια στιγμή, η φερόμενη επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ προς την Μέι δημιουργεί αναταραχές.
 

Περιθώριο δύο εβδομάδων
 

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρινέ, δήλωσε ότι η ΕΕ ετοιμάζει ήδη εναλλακτικά σχέδια για να αντιμετωπίσει την πιθανότητα κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
 
Ο Μ. Μπαρνιέ πριν από μερικές ημέρες έδωσε περιθώριο δύο εβδομάδων στη Βρετανία να φέρει ένα πιο ξεκάθαρο σχέδιο για τον οικονομικό συμβιβασμό που επιθυμεί να προτείνει.