Η επιστολή:

«Καλησπέρα, σήμερα πάλι Τρίτη 06/06/2023, έγινε περιστατικό όπου Αξιωματικός άρπαξε από τον γιακά στρατιώτη και τον ταρακούνησε. Άπλωσε χέρι επάνω σε ξένο άνθρωπο. Τον προσέβαλε αυτόν και όλους τους υπόλοιπους στρατιώτες που βρισκόμασταν εκεί θεωρώντας μας ανίκανους. Διότι δεν μπορούσε να εξηγήσει ανθρώπινα τον στρατιωτικό κανονισμό για το πως εκτελείτε ένα παράγγελμα. Επίσης ο ίδιος δεν ντράπηκε να πει “βάλτε με και στον Σπάρτακο δεν με νοιάζει καθόλου”. Και συνέχισε να μας μειώνει με προσβλητικά επίθετα».

«Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία; Τι απαντά η Διοίκηση; Δέχονται και Ανέχονται ο Ταξίαρχος, ο Στρατηγός, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης αυτές τις καταδικαστέες από όλους πράξεις βίας των Αξιωματικών;» ρωτάει το Δίκτυο Σπάρτακος.

«Εμείς καλούμε τις συλλογικότητες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να καταδικάσουν τον Τραμπουκισμό Αξιωματικών εις βάρος συνφάνταρων. Αυτός είναι ο αστικός στρατός και το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που οικοδομεί η κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Καλούμε στην συγκρότηση ενός μαζικού και αποφασιστικού κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» καταλήγει.