Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου. Η απόφαση ελήφθη με 625 υπέρ σε σύνολο 628 ψηφισάντων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

625 υπέρ

2 λευκά

1 κατά

Κατά της καθαίρεσης της ψήφισε ο Κροάτης ευρωβουλευτής Μίσλα Κουάκουσιτς ενώ λευκό ψήφισαν ο ακροδεξιός Γερμανός ευρωβουλευτής Γιοαχίμ Κους του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» καθώς και η ευρωβουλευτής των Κάτω Χωρών, Ντουρίν Ρουκμάκερ.

Υπενθυμίζουμε οτι νωρίτερα σήμερα με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε από το αξίωμα της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή», ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η προφυλακισμένη ευρωβουλεύτρια δηλώνει αθώα, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τους χρηματισμούς από το Κατάρ.

Προηγουμένως, η Εύα Καϊλή διεγράφη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, αφού προηγουμένως τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, το οποίο την κάλεσε να παραδώσει την έδρα της, στον απόηχο του διεθνούς σκανδάλου, που αφορά κατηγορίες διαφοράς, ξεπλυμα χρήματος και εγκληματική οργάνωση.