Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου από τα μέλη του Reclaim Pride με τη συμμετοχή πολλών ομάδων, κατά της ομοφοβίας, τρανσφοβίας και σεξισμού και ακολούθησε πορεία. Με σημαίες του ουράνιου τόξου, μουσικές και χρωματιστά πλακάτ πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους: 

«Είμαστε υπάρξεις καθημερινές, bi, trans, asexual, queer & αδελφές. Η κοινωνία μας επιβάλει τους δικούς της τρόπους να ντυνόμαστε, να συμπεριφερόμαστε και να ζούμε. Αναπαράγονται τόσα στερεότυπα για εμάς, χαρακτηριζόμαστε ως καρικατούρες ή ως άτομα που προσπαθούν συνεχώς να «προκαλέσουν», και οι δικές μας ιστορίες, οι αλήθειες μας, δεν βρίσκουν ακροατήριο, ακόμα και σε χώρους που υποτίθεται πως είναι αλληλέγγυοι.

Είμαστε συχνά οργισμένα, γιατί τίποτα σε αυτή την κοινωνία δεν εγγυάται την ασφάλειά μας. Η αστυνομία είναι πάγιος καταπιεστής και δεξαμενή βαθιάς ομο-τρανσφοβίας. Ήδη, τρεις τρανσφοβικές επιθέσεις στην Ελλάδα σε δημόσιο χώρο μέσα στο 2022 δείχνουν πόσο επικίνδυνο είναι για εμάς και μόνο το να υπάρχουμε. Είμαστε εδώ όμως, διεκδικώντας τον δημόσιο χώρο μας, παρόλο που, για κάποιους, δεν χωράμε σε αυτόν».

Οπτικό υλικό: Chris Avramidis