Φωτογραφίες: Aris Oikonomou / SOOC

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Παύλος έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο δολοφόνος μαχαίρωσε τον Παύλο στην καρδιά. Η ενέδρα θανάτου στήθηκε στην Αμφιάλη.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε, διάστημα κάτα το οποίο, το αντιφασιστικό κίνημα σημείωσε μεγάλες νίκες, μέσα και έξω από τα δικαστήρια. Αποκορύφωμά τους, η ετυμηγορία του δικαστηρίου στην ιστορικής σημασίας Δίκη της Χρυσής Αυγής, σε πρώτο βαθμό στις 7 Οκτωβρίου 2020

Η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο Κερατσίνι, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 στις 17:30 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, η αντιφασιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 18.00 στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία σε δρόμους της πόλης.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κεντρική συναυλία της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης», στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, στη Δραπετσώνα, για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Στη συναυλία πήραν μέρος οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Μεράτζας, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Hoodie Mics, Psyclinic tactix και Dj Magnum και οι Rationalistas.

Ακόμα, μεταξύ 23 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Solidarity Film Festival» Killah P που περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Μελίνα στην Δραπετσώνα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Κινηματογράφος Μελίνα Oδός Σωκράτους 65, Δραπετσώνα

Πέμπτη 23/9 19.30
«In the Fade», του Φατίχ Ακίν

Παρασκευή 24/9, 19.30
Προβολή και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους από σχολεία και νέους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Σάββατο 25/9, 19.30
«Χ.Α. Υπόθεση όλων μας» (ντοκιμαντέρ), παρουσία της σκηνοθέτιδος Α. Κουρούνη

Κυριακή 26/9, 19.30
«Το Σωσίβιο», παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Παναγιωταράκου