Σύμφωνα με έρευνα της ΕΑΕΕ δηλώθηκαν συνολικά 140 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης ζημίας (προ απαλλαγών) της τάξης των 9,5 εκατ. ευρώ.
 
Από τις παραπάνω ζημιές, 133 καταγράφηκαν στην Κω, έξι στη Ρόδο και μία στην Κάλυμνο. Το ύψος των ασφαλισμένων κεφαλαίων των κινδύνων που επλήγησαν ανέρχεται στα 308,4 εκατ.ευρώ. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων για κινδύνους σεισμού στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85) την ίδια περίοδο (Ιούλιος 2017) ανερχόταν σε 4,7 δισ. ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι η έρευνα περιέλαβε και τα συνολικά ασφαλισμένα κεφάλαια για κινδύνους σεισμού στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85) που επλήγησαν. Αυτή η πληροφορία θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη για τον υπολογισμό των ζημιών ως μερίδιο των ασφαλισμένων κεφαλαίων.
 
Από τα ανωτέρω μεγέθη προκύπτουν οι εξής δείκτες: Η μέση δηλωθείσα ζημία είναι 67.946 ευρώ, το μέσο ποσοστό ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων 3,1%, το μέσο ποσοστό συμμετοχής ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85) 0,2%, το μέσο ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένων κεφαλαίων πληγέντων κινδύνων επί ασφαλισμένων κεφαλαίων στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85) 6,6%.
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 25 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν περίπου το 99% επί της ετήσιας παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου «Πυρκαϊάς και στοιχείων της φύσεως».
 
Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος, σε ποσό και σε αναλογία επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων) των ασφαλίσεων περιουσίας που είχαν αναγγελθεί (ζημιές προ απαλλαγής) στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, εξαιτίας του συγκεκριμένου φαινομένου.
 
Η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων κινδύνων (σε επίπεδο περιοχής ή νησιού), καθώς και το είδος των ασφαλισμένων κινδύνων για τις ασφαλίσεις περιουσίας (κατοικία-επιχείρηση-ξενοδοχείο, κτίριο-περιεχόμενο).